פשתה, קינמון, בזילקום, בצל

215_pishta

פשתה – משמש מקור חשוב לשמן מאכל.
הפעילות:

  • משכך גירויים
  • משכך שיעול
  • אנטיספטי
  • אנטי דלקתי
  • משלשל

זרעי הפשתה טובים לבעיית עצירות. אוכלים 2-3 כפות זרעים ולאחריהן שותים 1-2 כוסות מים. הזרעים מתנפחים בקיבה ומתפקדים כמשלשל עדין. קינמון – הוא סוג עץ ירוק עד ממשפחת העראים הגדל בסרי לנקה,אינדונזיה,הרי האנדים,ברזיל ומצרים שקליפתו הפנימית של אחד ממיניו משמשת כתבלין הן בצורתה הטבעית (מקלות קינמון) והן בצורת אבקה טחונה. לקינמון טעם מעקצץ ואהוב ומשתמשים בו לתיבול עוגות,קינוחים (בעיקר קינוחי פירות ובפרט תפוחים) אך הוא משמש גם לתיבול בשר.
הקינמון החריף והמחמם מתאים לכל מיני מצבים "קרים", מהצטננות כללית ועד לדלקת פרקים. הפעילות:

  • מפיג גזים
  • מעורר הזעה
  • תרופת עיכול מחממת
  • אנטיספטי
  • מחזק
  • ממריץ את הרחם

בזיליקום/ריחן – ממולדתו הודו הובא הריחן לאירופה עוד בימי קדם. תרבויות אחדות כרכו אצ העשב בשנאה ובמזל ביש, אחרות ראו בו סמל לאהבה.
הפעילות: נגד דיכאון,אנטיספטי,מונע הקאות,מוריד חום,מכייח,משכך גירוד.
שום- לפני 5000 שנה כבר יצא לתהילה שמו של השום. זה מכבר ידוע עליו שהוא מנמיך את רמת הכולסטרול בדם.השום גם ממריץ את מערכת החיסון ובעל תכונות אנטיביוטיות. ריחו העז נובע בעיקר ממרכיביו הכוללים גופרית, והם אחראיים לרוב סגולות הריפוי שלו.
הפעילות:

  • מסיע במקרה של שלשול
  • דיזנטריה
  • שפעת
  • דלקות במערכת הנשימה
  • אסטמה
  • עייפות
  • עיכול איטי
  • לחץ דם גבוה
  • בעיות במחזור הדם
  • ראומטיזם
  • בצקות
  • תולעים במעיים

בצל – בצל מכיל את הויטמינים A,B,C ומינרלים. הבצל הוא אנטיביוטיקה טבעית- בעל פעילות אנטי דלקתית ומצוין לטיפול במקרים של זיהום פנימי וחיצוני. הוא משמש כזרז כללי למערכת העצבים,הכבד והכליות ומווסת את פעילות הבלוטות למיניהן.
הבצל טוב לטיפול בדלקות בדרכי השתן ופרוסטאטה.