מתכונים להכנת סחלב ומלבי

סַ‏חְלֱבּ‏ (ערבית: سحلب). איזה כיף זה בחורף לעלות לחרמון ובדרך להתחמם עם כוס סחלב?או לאכול מסעדה ולקינוח לקבל את הקינוח הנפלא הזה?או באמצע החורף לשבת בחורף לא מצויד ולהתנחם בכוס סחלב מהמכונה האוטומטית?

212_sahlav

אז מה זה בעצם סחלב? ממה הוא עשוי? איפה אפשר להשיג ומתכון שיחמם לכם את החורף.

סחלב הוא משקה סמיך על בסיס חלב, קמח תירס (קורנפלור), סוכר ותבלינים שמקורו במדינות המזרח התיכון הקרות יותר.מקור שמו של הסחלב הוא צמח הסחלב שבעבר פקעותיו הטחונות שימשו כבסיס להכנת המשקה (במקום קמח התירס) וכיום עקב מחירו הגבוה (האבקה נחשבת לאחד התבלינים היקרים והקשים ביותר להשגה) אינו משמש עוד בהכנת המשקה . סמיכותו של הסחלב נוצרת אגב חימום קמח התירס העשיר בחלבונים אשר מתקשים עם חימום החלב המעורבב בקמח התירס ומקנים לסחלב מרקם חלק וסמיך. הסחלב מוגש חם ונמכר בעונת החורף במדינות ערב שבמזרח התיכון. בישראל נמכר הסחלב בקיוסקים בעיקר ביפו, דרום תל אביב ובישובים ערביים. כמו כן נמכרת בישראל אבקת סחלב להכנה מהירה ואבקה למכונות אוטומטיות.על הסחלב אשר מוגש לרוב בכוס מפוזרים גרגרי קוקוס טחון, קינמון, אגוזים טחונים, בוטנים טחונים, מי ורדים ועוד.

אנו בקפה מאיר מייצרים את אבקת הסחלב הנמצאת במכונות האוטומטיות. אנו מקפידים לשלב ישן עם חדש, לשמר את הטעם הנפלא והריח המעודן ולהכניס את כל אלה למכונות האוטומטיות.

מתכון סחלב להכנה ביתית

הנה מתכון שמחליף את האבקה היוקרתית (שאמורה להיעשות מבקעת צמח הסחלב) עם קורנפלור ומי ורדים, בדיוק כמו שאנחנו רגילים:
מרכיבים:
ל-4-5 מנות
1 ליטר חלב
2 כפות עמילן תירס
4 כפות סוכר
2 כפיות מי ורדים או מי הדרים (מי זהר)
להגשה:
קינמון
קוקוס
פיסטוקים קצוצים
בוטנים קצוצים

אופן הכנה:
מוסיפים לעמילן התריס בהדרגה חצי כוס חלב ומערבבים היטב , מוודאים שאין גושים.

מרתיחים את הכוס וחצי חלב הנותרות, ומוסיפים את החלב הקר עם העמילן. ממשיכים לבשל עד שמתקבל מרקם סמיך. מוסיפים את מי הורדים או מי ההדרים והסוכר.
מגישים חם בכוסות זכוכית מעוטרות או בספלים. זורים מעל קוקוס, פיסטוקים או בוטנים (או שניהם), ואבקת קינמון.

מלבי (בערבית: مهلبية "מֻהַלַבִּיַה" או محلبية "מֻחַלַבִּיַה")

הוא ממתק ים-תיכוני המוגש כקינוח, או יותר נכון הפודינג של המזרח התיכון. מדובר בג'לי חלבי קל הכנה המופק מחלב, קמח תירס ותמצית מי ורדים.זהו קינוח שמקורו בארצות ערב, שם נקרא "מהלביה" ("הנאכל במהירות") ובימי הביניים הגיע לאירופה דרך סיציליה וספרד. במקור הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים וג'לי על בסיס עמילן כלשהו.
בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ בטעם וורדים מתוק.

מתכון משובח להכנת מלבי ביתי
החומרים:
500 מ"ל חלב
100 גרם קמח תירס
500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
2 כפות מי ורדים
לרוטב:
1 כוס מים
½ כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
1 כף תרכיז פטל או סירופ גרנדין
להגשה:
חצי כוס קוקוס טחון
חצי כוס שקדים קצוצים
חצי כוס פיסטוקים קצוצים / טחונים גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים בסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר ומי הורדים. מעבירים מעט מהתערובת לקערה וטורפים היטב (ביד) עם הקורנפלור. מחזירים את התערובת לסיר וטורפים ללא הפסק עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת.
2. יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומצננים. מכסים בנייר נצמד ומקררים שעתיים לפחות.
3. לרוטב: בסיר מערבבים את כל מרכיבי הרוטב על להבה בינונית, עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים ומקררים.