מתכונים להכנת אייס קפה בבית

קשה להתווכח עם נקודת המוצא כי ידידו הטוב ביותר של האדם בקיץ הישראלי – בעיקר אם האדם הזה משוטט ברחוב המיוזע, או אפילו בקניון הממוזג – הוא קפה ברד או מה שמכונה אייס קפה.

211_ice-cafe

זהו המשקה שהאיטלקים קראו כבר לפני עידן ועידנים "גרניטה", ומה שאנחנו מוצאים תחת כל בית-קפה רענן או פיצוצייה שמחזיקה מעצמה, ועושה לנו קולות של "תמצצו אותי בקשית ויהיה לכם קר ושמח במוח". בשנתיים האחרונות נהפכה ישראל למעצמה של משקאות קפה קרים , אייס קפה הוא הקפה הקר הנמכר ביותר בישראל. ר.ד.מאייר מייצרת אבקות אייס קפה מוכנות לרשתות הקפה, לפיצוציות, למוסדות ולמסעדות המשתמשים במכונות אלו. האריזות מגיעות בגדלים שונים בהתאם לדרישות הלקוח.

המשקה, שבעיקרון הוא קפה (רצוי אספרסו) עם חלב וקרח, כתוש ומעורבל, זוכה לגרסאות שונות, למשחקים שונים של טעם, גוון ומרקם, לתוספות שונות ומשונות, ובאופן טבעי לשמות שונים (מיצירתיים ועד מגוחכים) ולמחירים שונים. המכנה המשותף – לפחות כשמדובר בצורת ההגשה של לקחת וללכת – הוא כוס הפלסטיק השקופה והחד-פעמית, והקשית שמזריקה את הנוזל לגוף ולנפש. כדי לענות על הביקוש מייצרים בר.ד.מאייר משקאות מותאמים לצרכי הלקוח: קפה קר לילדים, למי שמקפידים על דיאטה, ולמי שמבקש לשנות את כל מרכיבי הקפה המוכרים: קפה נטול קפאין, נטול סוכר, נטול חלב.

קפה ברד ביתי

מי שמבקש להתחקות אחר מקור הקפה הקר, יוכל לעשות זאת במולדת הקפה ה"פראפה", אם מזדמן לו לנפוש בבתי הקפה ביוון. הקפה הקר היווני חזק, מתוק, מוקצף עם קרח ונטול חלב. הוא מבוסס על תמצית אספרסו או קפה שחור, וקרח מרוסק ומעורבב עם סוכר, והוא טעים וראוי לאימוץ. להלן מתכון.
בבלנד בעל דפנות עבות שיכול לרסק קרח בלי להישבר, שמים:
כוס קוביות קרח
סוכר לפי הטעם
אספרסו קצר של ר.ד.מאייר
כ-1/3 כוס חלב+ כפית שמנת מתוקה
מפעילים את הבלנדר במהירות גדולה עד שקוביות הקרח מתרסקות ונוצר נוזל סמיך עם גבישי קרח. אם סמיך מדי מוסיפים עוד קצת חלב ואם דליל מדי מוסיפים עוד קרח.

אייס קפה תאילנדי

אחת הדרכים הכי כיפיות לשתות קפה
ממלאים כוס בקרח כתוש, מציפים אותה בשכבה נדיבה של חלב מרוכז ממותק ומעל הכל שוט של קפה אספרסו "מאייר" חזק. הלבן והשחור מתערבבים זה בזה בהדרגה בדוגמת שיש יפהפייה.
החומרים ל-6 כוסות גבוהות:

  • 4 כוסות מים
  • 1/3 כוס קפה שחור טחון
  • 6 כוסות קוביות קרח כתושות
  • 1 פחית חלב מרוכז ממותק
  • 18 פולי קפה שלמים קלויים, לקישוט

אופן ההכנה:
1. מרתיחים מים בסיר בינוני ללא מכסה, על להבה גבוהה. מוסיפים את הקפה ומערבבים.
2. מנמיכים את הלהבה למינימום, מבשלים במשך 3 דקות ומסירים מהאש. מי שאוהב את האייס קפה שלו מתוק יותר, יוסיף 1/4 כוס סוכר ויערבב. מצננים בחוץ.
3. מסננים באמצעות נייר פילטר לקפה או מעבירים בזהירות לקנקן ומותירים את משקעי הקפה בסיר. מצננים במקרר עד להגשה (הקפה נשמר מספר ימים).
4. לפני ההגשה ממלאים כוסות בקרח כתוש. מניחים בעדינות מעל 3 כפות חלב מרוכז בכל כוס, ושופכים מעל את הקפה הקר. מקשטים בפולי קפה.

טאץ' תאילנדי

לקפה בתאילנד ניחוח מיוחד ועשיר, משום שטוחנים לתוכו גרעיני שומשום ותירס קלויים. לשחזור הטעם המקורי קלו 2 כפות שומשום במחבת ללא שמן, עד הזהבה. טחנו אותם במעבד מזון והוסיפו לקפה בעת הבישול.